София стана една от световните локации с „Вечеря в бяло“ през 2017г.

България официално се присъедини към списъка на страните, в които се провежда „Вечеря в бяло“ или казано по друг начин White Dinner.

Една от основните традиции на White Dinner в световен мащаб е именно запазването на локацията в тайна до последните часове, България не изневери на правилото.

320 души облечени в бяло се срещнаха с организаторите, чакащи ги със сноп бели балони в ръка на четири различни локации в центъра на столицата. Сред гостите бяха забелязани хора от медиите и PR средите, Евгения Джаферович с децата си.

Събитието премина с много забавление, музика, танци и невероятна естетика във всеки един детайл от самото начало до края.

Булевард Евлоги Георгиев, театър София, Орлов мост и др. локации, се превърнаха в истинска атракция за всички случайни минувачи от мащабния флашмоб от преминаващи усмихнати хора, облечени в бяло и носещи свещници, кошници с храна и вази с цветя, а кордоните се събраха в крайна точка – Военна Академия Раковски, където се състоя и самата вечеря.

За невероятното преживяване се погрижиха две групи в различни стилове с музика на живо, освежаващият бял бар на място, на който барманите подмятаха бутилки в свободните минути и правиха флеър шоу и забавни водещи в началото на вечерта, а с графити се рисува специална картина, отразяваща Вечеря в бяло в град София.

Подаръци от организаторите получиха всички малчугани, а трите най-красиво аранжирани маси бяха отличени с приз и подарък, любезно предоставен от спонсорите на събитието – Anna de Codorníu и Societe Generale Експресбанк.

Идеологията за „Изискан градски пикник на открито“ се заражда преди 30г. в Париж, а днес десетки държави и градове са нейни последователи и предават посланието й за: приятелство, споделеност, бягство от ежедневието и придаване на мистика в съвременния свят!

Духът и енергията на събитието се усещаха чрез детайлите от всички участници – от бялата дантела по дрехите до изисканите бели панталони на мъжете и перлите и перата по масите, аксесоари като ангелски крилца, бели бомбета, вази с цветя и дори доведени бели кучета, малки деца и пременени в бяло бебета.

Една магия сред блестукащите светлинки на беседката в парка, в която се включиха австралийци, французи и българи дори от Чикаго и заедно стартираха предизвикателството да поставят началото на идеята за изискан градски пикник в България.

Събитието приключи по стар обичай с бенгалски огън, който бе подарен на участниците от организаторите.  Много положителни емоции, усмивки, нови запознанства и танци в парка създаде White Dinner за участниците в България, които с нетърпение очакват следващата „Бяла вечеря“.

Разгледайте цялата галерия тук.